Σελίδες

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Valentine menu



Σαλάτα Με Παντζάρι, Γιαούρτι , Καρύδι Και Ψητές Γαρίδες

Υλικά για δυο μερίδες
400 γρ γαρίδες καθαρισμένες
4 παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
100γρ καρύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα παντζάρια και τα τυλίγουμε ένα –ένα με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση  ώρα. Τα τελευταία τρία λεπτά βάζουμε στο φούρνο και την καρυδόψιχα να καβουρδιστεί λίγο και να βγάλει όλα τα  αρώματα της. Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Μετά τα ανακατεύουμε  με το γιαούρτι τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι ελέγχοντας το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο για δυο λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τα παντζάρια.

tips… Μπορείτε να κάνετε την παντζαροσαλάτα μια μέρα πριν και να την κρατήσετε στο ψυγείο. Η αντίθεση με τις ζεστές γαρίδες είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Ακόμα μπορείτε στην παντζαροσαλάτα να προσθέσετε και τους σπόρους από ένα βολβό φρέσκιας βανίλιας. Ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και τις γαρίδες.



Σολομός Ψητός Με Μαρούλι Και Βινεγκρέτ Από Φρούτα Του Πάθους

Υλικά για δυο άτομα
Δυο φιλέτα σολομού 200γρ το κάθε ένα
20 φύλλα μαρουλιού
για την βινεγκρέτ
Σάρκα από 2 φρούτα του πάθους
50γρ ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ένα lime
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σουρώνοντας μετά με μια ψιλή σήτα. Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις δυο πλευρές. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι  και τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τη βινεγκρέτ  και προσθέτουμε τα φύλλα από το μαρούλι. Μαλακώνουμε για λίγο τα φύλλα του μαρουλιού και τα μοιράζουμε σε δυο βαθιά πιάτα μαζί με την βινεγκρέτ. Από πάνω βάζουμε  τα φιλέτα του σολομού και σερβίρουμε.

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ BITTER ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Για τα brownies
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

Υλικά για τη γέμιση
300 γρ. φυστικοβούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί το βούτυρο σε μπαιν μαρί  ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  (25Χ 25 cm). Ψήνουμε στους 170 για δέκα λεπτά. Μετά αφήνουμε το brownie να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά για μια ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια 4 χ 10 cm και φτιάχνουμε σάντουιτς με το μίγμα του φυστικοβούτυρου στη μέση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

KATASKOPOS LIVE